Zakelijk leasen een weloverwogen keuze

03 september 2019 om 10:09

Zakelijk leasen kan een ideale oplossing zijn voor de ondernemer die veel onderweg is. Het is de moeite waard om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in het reizen. Zo kan het voor jouw situatie voordeliger zijn om te kiezen voor het leasen van een auto. Het is daarom belangrijk om je hierin te verdiepen en te kijken wat het beste bij jou past. Dit hangt namelijk af van het aantal kilometers dat je rijdt en van je persoonlijke omstandigheden. Om meer inzicht te krijgen in je situatie kan het helpen om de voor-en nadelen op te schrijven. Zo krijg je een beter beeld van de kosten en kan je een verstandige keuze maken.

Een auto zakelijk leasen snel geregeld
 Een auto zakelijk leasen via internet heeft tot gevolg dat de auto niet jouw eigendom is, maar dat je ook niet verantwoordelijk bent voor reparaties en het onderhoud aan de auto. Wanneer je minder dan vijfhonderd kilometer per jaar voor je onderneming reist, kan een auto leasen heel interessant zijn. Er zijn regels waar je rekening mee moet houden. Dit gaat om regels met betrekking tot werknemers die via de werkgever een auto leasen. In dat geval moet per jaar 25 procent van de cataloguswaarde van de leaseauto worden opgeteld bovenop het salaris. De werknemers houden dan netto minder salaris over. Het is dus belangrijk om goed van tevoren te kijken naar alle voor-en nadelen van het leasen van een auto voor je onderneming.

Leasen kan voordeel bieden
Een ondernemer is regelmatig onderweg in de auto. Soms kan het voordeliger zijn om een auto te huren bij een leasemaatschappij. Ook kun je nu gemakkelijk online een auto leasen. Samen met mensen die jou kunnen adviseren in je persoonlijke situatie kun je een afweging maken in de keuze voor het leasen. 

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Zakelijk leasen zzp?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk